Επιστολή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), Βαλέρια Τσάμη, την οποία ενημερώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, απέστειλε το τακτικό μέλος της Διακομματικής Επιτροπής, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Πουλάκης, δημοσιεύματα της ΕφΣυν έχουν προκαλέσει «εύλογα ερωτήματα για τα δεοντολογικά πρότυπα λειτουργίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc του κ. Θωμά Γεράκη», καθώς αναφέρουν πως «η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc ερευνάται από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παραλαβή εικονικών φορολογικών στοιχείων από την εταιρεία “ΚΥΡΑ ΑΕ”».

Ως εκ τούτου, ο «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να κληθεί ο κ. Γεράκης, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ να δώσουν εξηγήσεις», τονίζει.