Για Χριστουγεννιάτικες διακοπές  στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ξεκίνησαν χθες από το Βόλο, με το τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι και είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό, τα πρώτα 6 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα στην συνέχεια επιβιβάστηκαν 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα.

Σημειώνεται πως 3 από τους επιβαίνοντες είναι βαριά τραυματισμένοι.

Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση του ύψους των οχημάτων. Το όχημα κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά  μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Από τους επιβαίνοντες, 24 μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.