Ο 69χρονος άνδρας, που είναι ύποπτος για το φόνο τριών ανθρώπων χθες, Παρασκευή, κοντά σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι, ανέφερε σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του, πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής».

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», ανέφερε πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας, Le Journal du Dimanche.

Εν τω μεταξύ, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 90χρονος πατέρας του υπόπτου, ανέφερε για τον γιο του ότι «δεν είπε τίποτε φεύγοντας. Είναι παλαβός. Είναι τρελός», ενώ τον περιέγραψε ως «λιγομίλητο» και «κλεισμένο στον εαυτό του». «Θέλησε να επιτεθεί σε ξένους» και «προδήλως έδρασε μόνος του», δήλωσε ο Νταρμανέν, διευκρινίζοντας ότι σύχναζε σε ένα σκοπευτήριο.

«Δεν είναι σίγουρο ότι ο δολοφόνος, ο οποίος ήθελε να δολοφονήσει αυτά τα άτομα το έκανε ειδικά για τους Κούρδους», υπογράμμισε, ενώ φήμες για μια «πολιτική» επίθεση διαδίδονταν στην κουρδική κοινότητα.

Τα «ρατσιστικά κίνητρα των πράξεων» θα «αποτελέσουν προφανώς μέρος των ερευνών», δήλωσε επίσης η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τίποτε δεν επιτρέπει σ’ αυτό το στάδιο να επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε σχέση αυτού του άνδρα με κάποια εξτρεμιστική ιδεολογική κίνηση», διευκρίνισε χθες το βράδυ στην ανακοίνωσή της.