Φίλοι και συνάδελφοι του 51χρονου Βολιώτη οδηγού του μοιραίου λεωφορείου, που συγκρούστηκε με σιδερένια δοκό στο κέντρο του Βουκουρεστίου, του είχαν δώσει το παρατσούκλι “βολίδας”.

Ο οδηγός, ήταν ιδιαίτερα έμπειρος, αλλά δε θεωρείται απίθανο να παραβίασε το όριο ταχύτητας που προβλέπει ο ΚΟΚ στο σημείο, τα 40χλμ/ώρα. «Ήταν σίγουρα μία άτυχη στιγμή. Δεν υπολόγισε καλά το ύψος ή δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες. Είναι όντως ένα επικίνδυνο σημείο που όλοι προσέχουμε όταν οδηγούμε εκεί», ανέφερε στο TheNewspaper.gr, συνάδελφός του από τον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι μετά από έλεγχο που έκανε η Τροχαία στον οδηγό, δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στο αίμα του.

Εν τω μεταξύ, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ αργότερα εντός της ημέρας, θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά σήμερα αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους που παραμένουν στη Ρουμανία και το Βουκουρέστι, 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ 12 ακόμα βρίσκονται στο ξενοδοχείο εκ των οποίων στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών.

Ευχάριστο γεγονός αποτελεί, ότι πλέον δε βρίσκεται κανένας σε καταστολή, κάτι που σημαίνει πως και η 30χρονη που ήταν διασωληνωμένη, πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση.