Για δύσκολες στιγμές που περνά στις φυλακές Χαρέμ η Εύα Καϊλή, μακριά από τα παιδί της, μιλά στην ιταλική Corriere Della Sera, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστηρίζει, η Εύα Καϊλή στη φυλακή «ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή» επειδή, όπως λέει «είναι αθώα».

Μάλιστα αναφέρει πως το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Δημητρακόπουλος, και όπως τονίζει πρόκειται για κατηγορίες που αφορούν «δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η εντολέας του «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της». Μάλιστα επιμένει ότι η τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η Εύα Καϊλή ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο με βάση το τι της ζήτησαν ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε: «Ψήφισε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να «αναγνωριστεί η αθωότητά της».