Δήμαρχοι από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Μπακογιάννης, ανέλαβαν μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία στήριξης προς το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Πόλεις: Δημοκρατία και Ανάπτυξη», που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Ανόβερου, του Παρισιού και της Φλωρεντίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocities, θα πάρουν μέρος σε συζήτηση με τον , Εκρέμ Ιμάμογλου, σχετικά με τον κεντρικό ρόλο και τη συνεργασία των πόλεων σε θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν διαδικτυακά δήμαρχοι από τις ευρωπαϊκές πόλεις Λιντς (Αυστρία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Ουτρέχτη (Ολλανδία) και Αμβούργο (Γερμανία).

Επισημαίνεται, ότι έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, επιβλήθηκε στο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ποινή φυλάκισης άνω των δύο ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του. Η απόφαση προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και εκτός συνόρων.