Δώδεκα συλλήψεις, ένδεκα ανδρών και μίας γυναίκας, για συμμετοχή σε παράνομα παίγνια πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρέθυμνο χθες, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μετά τα μεσάνυχτα, διαπιστώθηκε ότι ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε πέντε ημεδαπούς τη συμμετοχή στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «ΚΥΒΟΙ-ΖΑΡΙΑ». Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.610 ευρώ και τέσσερα ζεύγη κύβων-ζαριών.

Με λίγες ώρες διαφορά, σε μία άλλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ηράκλειο, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς Α’ ΑΤ Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε πέντε ημεδαπούς να παίζουν «ζάρια» ενώ συμμετείχε και ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.630 ευρώ και ένα ζεύγος κύβων-ζαριών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης και Ηρακλείου, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ