Είναι «απίθανο» ο ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος που καταρρίφθηκε χθες Πέμπτη, να εισήλθε από λάθος στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, σε συνέντευξή του σήμερα.

«Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε μέσο να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Βόλφοβιτς στη λευκορωσική έκδοση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

«Ένα παράδειγμα αυτού είναι το πρόσφατο περιστατικό με την καταστροφή του ουκρανικού πυραύλου S-300. Υπάρχουν ελάχιστοι λόγοι να πιστέψουμε ότι αυτός εισήλθε στον εναέριο χώρο μας κατά λάθος. Φαίνεται ότι κάποιο σχέδιο υλοποιούσαν», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε χθες ότι η αντιαεροπορική άμυνά του κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο S-300 εδάφους αέρος κοντά στο χωριό Χαρμπάτσα στην περιφέρεια Μπρεστ, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό, υπονοώντας ότι πρόκειται για μια σκόπιμη προβοκάτσια εκ μέρους της Ρωσίας «για να εμπλακεί η Λευκορωσία στον πόλεμο».