Την επιβολή τεστ Covid για ξένους ταξιδιώτες από την Κίνα, που βιώνει μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργείου Υγείας, «αποφασίστηκε να δοθεί εντολή σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο αν διαθέτουν (αρνητικό) τεστ για Covid», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός επίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «εθελοντικού» διαγνωστικού κέντρου για άτομα που επιστρέφουν από την Κίνα και συνέστησε «να αποφεύγουν» τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα.

Η άρση των υγειονομικών περιορισμών από τις κινεζικές αρχές έχει ως αποτέλεσμα απότομη έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα, μετά την απότομη εγκατάλειψη της λεγόμενης «πολιτικής μηδενικής Covid» στην χώρα.

Πριν από την ανακοίνωση του Ισραήλ, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ισπανία θα απαιτείται να έχουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της Covid-19.