Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και δείχνει άνδρα να πυρπολείται σε περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι:

«Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος Ρομά, που σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναγκάστηκε να πει κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά βρέθηκε σήμερα στην Ασφάλεια Πατρών και, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται. Σημείωσε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και είπε πως μόνος του γονάτισε. Όμως, αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας ίσως να καλύψει τους δράστες.

Παράλληλα, ο 35χρονος δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά. Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για διερεύνηση σε βάθος του περιστατικού.

Πηγή: ΑΠΕ, iefimerida.gr