Σε θρίλερ εξελίσσεται ο αναπάντεχος χαμός τοου 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος μετά από προπόνηση έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, φαίνονται περισσότερα αιματώματα από ένα στον εγκέφαλο του Βασίλη Τόπαλου, με τους γιατρούς να θεωρούν απίθανο το σενάριο που θέλει τον άτυχο 16χρονο να κατέληξε μόνο από το τραύμα της πτώσης.

«Έπαιζε σπάρινγκ με 20χρονο πυγμάχο»
Σοκ προκαλεί και η μαρτυρία της γιαγιάς του πρωταθλητή πυγμαχίας που βάζει στο στόχαστρο έναν 20χρονο αθλητή. Όπως ισχυρίζεται, ο εγγονός της έπαιξε σπάρινγκ με συναθλητή του που ήταν βαρύτερος κατά δέκα κιλά, ψηλότερος και τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος.

Ο προπονητής του 16χρονου στην πυγμαχία, Νίκος Γιδάκος εξηγεί λεπτό προς λεπτό στο MEGA  τι έγινε το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου, πριν αλλά και αφότου βρήκε τον πρωταθλητή πυγμαχίας αναίσθητο στο μπάνιο του γυμναστηρίου του.

«Έκανε με παιδιά του γκρουπ τα οποία το επίπεδό τους δεν είναι σε καμία περίπτωση αντάξιο, δηλαδή ήταν πολύ χαμηλότερο το επίπεδό τους των παιδιών και στην ουσία βοηθούσαν τον Βασίλη», δήλωσε ο προπονητής του 16χρονου.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από την κατάληξη του 16χρονου είναι τα εξής:
-Φορούσε κάσκα και υπόλοιπο προστατευτικό εξοπλισμό;

-Δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι από συναθλητή περισσότερων κιλών;

-Πώς ένα μόνο χτύπημα στο κεφάλι από λιποθυμικό επεισόδιο στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του;

«Πώς μπορεί με γάντια και κάσκα να χτυπήσει ένα παιδί; Πάντα είχε τα δικά τους γιατί είχε συγκεκριμένα γάντια και κάσκα τα οποία μας τα έδινε ο μπαμπάς του και ήθελε πάντα οι αθλητές που κάνουνε μαζί του κάθε φορά να φοράνε συγκεκριμένα γάντια και συγκεκριμένα προστατευτικά. Αυτά μας τα έδινε κάθε φορά ο μπαμπάς του», συμπλήρωσε ο κος Γιδάκος.

Στο γυμναστήριο εκείνο το πρωί έκανε προπόνηση και ο μικρότερος αδελφός του Βασίλη, πάντα υπό την επίβλεψη του πατέρα του, που σύμφωνα με τον προπονητή φρόντιζε για τον προστατευτικό εξοπλισμό των παιδιών του. Έξι παιδιά συνολικά βρίσκονταν στον χώρο του γυμναστηρίου.

«Ο ένας έκανε να σας δώσω να καταλάβετε στόχους στα χεράκια ο ένας του αλλουνού, είχαμε κάποιες… τα burpees που πέφτουμε, σηκωνόμαστε. Και κάναμε και κάποιο παιχνίδι τακτικής, δηλαδή ο ένας αθλητής έφευγε προς τα πίσω με βήματα γιατί συνήθως αυτό αντιμετώπιζε ο Βασίλης και αυτό μου είχε ζητήσει να τον βοηθήσουμε», δήλωσε ο προπονητής.

Μόλις ο προπονητής σφύριξε την λήξη της προπόνησης, ο 16χρονος Βασίλης κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, εκεί όπου ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του.

«Κάναμε την προπόνηση κανονικά, η οποία ήταν έντονης φυσικής δραστηριότητας, δηλαδή ανεβάσανε παλμούς που λέμε. Από εμένα έγιναν οι πρώτες βοήθειες, αυτό το έχω διδαχθεί. Στην ουσία του βάλαμε το κεφαλάκι του πλάγια για να μην κάνει εμετό και πάθει κάποια αναρρόφηση. Μετά του έβαλα εγώ έναν, σαν αναρροφητήρας λέγεται, ο οποίος κρατάει τη γλώσσα και βοηθάει έτσι ώστε να οξυγονώνεται και είχαμε καλέσει το ΕΚΑΒ. Είχε την αναπνοούλα του, είχε τους παλμούς του, αλλά δεν είχε αίσθηση με τον χώρο».

Πριν από την πρωινή προπόνηση που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του 16χρονου πρωταθλητή, είχε προηγηθεί και μία νυχτερινή σε άλλο προπονητικό κέντρο.

«Άκουσα ότι ήταν πολύ κουραστική η προπόνησή του το προηγούμενο βράδυ, ότι είχε κάνει σάκους, ότι είχε κάνει κάποια προπόνηση υψηλής έντασης», είπε ο προπονητής του 16χρονου.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος, είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν. Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Βασίλης Τόπαλος: Την Πέμπτη η κηδεία του στο Σχιστό
Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Όπως έγινε γνωστό χθες από το Τζάνειο όπου νοσηλευόταν, ο νεαρός πρωταθλητής άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 14:16.

Τι συνέβη στην τελευταία προπόνηση;
Μετά την είδηση του τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου ξεκίνησε έρευνα, με τις αρχές να εντοπίζουν το γυμναστήριο όπου προπονήθηκε για τελευταία φορά ο Βασίλης Τόπαλος και να εξακριβώσουν τι είχε συμβεί.

Αρχικά, προσπάθησαν να συλλέξουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, κάτι που δεν ήταν δυνατό, ωστόσο προχώρησαν στη συλλογή πληροφοριών για το τι συνέβη στην τελευταία προπόνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου βρισκόταν ο πατέρας του, ο οποίος είχε γνώσεις πυγμαχίας, και ο μικρότερος αδερφός του. Ο προπονητής του 16χρονου δεν βρισκόταν στο σημείο.

Άνθρωποι που βρίσκονται στο χώρο της ερασιτεχνικής πυγμαχίας δήλωσαν πως μία οδηγία που είχε δοθεί στους αθλητές ήταν πως θα έπρεπε να πέσουν οι ρυθμοί τους μέχρι να τελειώσει το έτος και με τη νέα σεζόν να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τους επόμενους αγώνες. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η οδηγία δεν ακολουθήθηκε και ο 16χρονος έκανε σκληρή προπόνηση.