O πρίγκιπας Χάρι, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν, σκότωσε 25 Ταλιμπάν.

Αναφερόμενος στο νέο του βίβλίο «Spare» για την περίοδο όπου βρισκόταν στο Αφγανιστάν, γράφει ότι «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους» τους Ταλιμπάν «αλλά πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα».

Σύμφωνα με την Telegraph και την Daily Mail, o πρίγκιπας Χάρι τονίζει ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ’  μιλάει ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η νομική του μάχη με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό υπουργείο αποφάσισε να μην παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρίγκιπας Χάρι, κατά το παρελθόν θεωρήθηκε στόχος τρομοκρατών τόσο επειδή θήτευσε στο Αφγανιστάν όσο και για το γεγονός ότι αποτελούσε μέλος της βασιλικής οικογένειας.