Η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση bullying σε βάρος 14χρονης, από τέσσερις συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής του Βόλου.

Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο, ήταν το μαρτύριο της 14χρονης στο σχολείο, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.

Βάσει του magnesianews.gr, η εισαγγελέας κάλεσε τους συνολικά πέντε μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με τους γονείς τους και τους υπεύθυνους του σχολείου, ανακοινώνοντας ότι το σχολείο μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και έστειλε μήνυμα προς όλους τους μαθητές πως αν επαναληφθούν φαινόμενα εκφοβισμού, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Η ανήλικη μαθήτρια και ο πατέρας της, φέρεται να ανέφεραν γεγονότα από την επιθετική δραστηριότητα σε βάρος της από τους ανήλικους, με την κοπέλα να αναφέρει ότι την απειλούσαν με κατσαβίδια και μαχαίρια, ενώ επίσης της άρπαζαν το χαρτζιλίκι που είχε για το σχολείο.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι μαθητές ως υπέυθυνοι για τον εκφοβισμό της 14χρονη αρνήθηκαν όλα όσα τους καταλογίζουν και ισχυρίζονται πως πρόκειται για μυθεύματα και ότι η κοπέλα τους έδινε χρήματα με τη θέλησή της.

Η 14χρονη, είπε στην εισαγγελέα πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους, ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ζητηθεί από τη διευθύντρια του σχολείου να προσκομίσει το βιβλίο με το ποινολόγιο, καθώς και άλλα έγγραφα, ώστε στη συνέχεια να διευκρινιστεί εάν έχει τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Πλέον, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τόσο η 14χρονη, όσο και οι υπόλοιποι ανήλικοι θα παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν σε τακτά χρονικά διάστημα για την πορεία της υποστήριξης την αρμόδια εισαγγελέα.

Η εισαγγελέας φέρεται να απηύθυνε σε όλες τις πλευρές τελεσίγραφο και ιδίως προς την πλευρά των αγοριών να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά βίας κατά της 14χρονης, γιατί σε περίπτωση που η κατάσταση αυτή δεν λάβει τέλος θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τους ανήλικους.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά την καταγγελία του πατέρα της ανήλικης μία εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν η 14χρονη επέστρεψε από το σχολείο στο σπίτι με σπασμένο δάχτυλο και κάκωση στον καρπό μετά από επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητή της στο προαύλιο του σχολείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα, που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, θα δώσει έγγραφη εντολή έρευνας για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα ή μη σύννομες ενέργειες. Το πόρισμα, βάσει Νόμου, θα πρέπει να παραδοθεί σε διάστημα ενός μήνα, εκτός αν δοθεί παράταση λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.