Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διαβεβαίωσε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα».

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες», πρόσθεσε.

Για την επιστροφή της χρήσης μάσκας, ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».