Σύμφωνα με την καταγραφή του Γεωδυναμικού, το νησί της Λέσβου «κουνήθηκε» από 4,7 Ρίχτερ, που είχαν επίκεντρο στα 3 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 17,3 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 14 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Αγίας Παρασκευής Λέσβου και εστιακό βάθος στα 8 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε γύρω νησιά, αλλά και στη Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ τα ξημερώματα.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για την σεισμική δραστηριότητα στη Λέσβο:

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4.00 το πρωί και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5R και αρκετούς μικρότερους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε 3 οικίες στον Μόλυβο και 2 στην Πελόπη και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο που απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».