Ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, βρέθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη  ενώπιον των αρχών.

Βάσει του Mega, η διαδικασία της ανάκρισης ολοκληρώθηκε, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που κλήθηκε για κατάθεση ο Αλέξανδρος Καϊλής, διότι το βελγικό σύστημα προβλέπει ότι όσοι καλούνται από τον ανακριτή, μαθαίνουν το κατηγορητήριο επιτόπου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή, είχε συλληφθεί από την βελγική αστυνομία την πρώτη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, καθώς είχε στην κατοχή του μία βαλίτσα που πήρε από το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή και είχε μέσα 600.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές.

Η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, θα απολογηθεί προς το τέλος του μήνα, στις 19 ή στις 20, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ωστόσο, η ίδια, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση σήμερα, μετά την κατάθεση και του πατέρα της, χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος αυτής της κίνησης.

Σημειώνεται πως η μεταγωγή της από τις φυλακές προς το ανακριτικό γραφείο ήταν αμφίβολη εξαιτίας της απεργίας στις φυλακές του Χάρεν.