Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει συλλυπηθεί τα παιδιά και την σύζυγο του εκλιπόντος. Όλο το τελετουργικό προέκυψε από συζητήσεις και συνεννόηση σε πολύ καλό κλίμα με την οικογένεια και υπήρχε απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε δεν έχει κάποιο σχόλιο και πρόσθεσε: «Η ελληνική δημοκρατία είναι ώριμη και μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμούς ζητήματα που άπτονται της ιστορίας. Από την άλλη είναι θεμιτό να υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό και δεν είναι καιρός να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διαξιφισμούς. Αυτό που στοχεύουμε είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Η ελληνική δημοκρατία είναι μια σύγχρονη αστική και φιλελεύθερη δημοκρατία και δεν κινδυνεύει από τίποτα και από κανέναν».

Πηγή: iefimerida.gr