Η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του Νίκου Παππά, ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για το κόμμα» (ΣΥΡΙΖΑ)», προέβη σε ανακοίνωση.

Η Νέα Δημοκρατία, στη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος, υπενθυμίζει ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:

“- Ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.

-Ότι υπήρχε «διευθυντήριο» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.

-Ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…”

Η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει ακόμη: «Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: «Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει.

Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, είχε εκφράσει νωρίτερα την πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση κατά της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο.