Πέντε βασιλιάδες θα δώσουν το παρών

Νικόλαος και Παύλος βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Μητρόπολη εκεί όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Οι γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έφτασαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 10 το πρωί παρέμειναν στον χώρο για περίπου μια ώρα και είχαν συζητήσεις με τους ιερείς για τις λεπτομέρειες της τελετής.

Νικόλαος και Παύλος επισκέφθηκαν και το γειτονικό παρεκκλήσι στο οποίο θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του  Κωνσταντίνου.

Από την κυβέρνηση έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν η οικογένειά του συνεννοηθεί με τη Μητρόπολη ώστε η σορός να παραμείνει στο παρεκκλήσι για λίγες ώρες την ημέρα της κηδείας ώστε κάποιοι να αποτίσουν φόρο τιμής. Αυτό που εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές είναι ότι πρόβλημα θα αποτελούσε αν το προσκύνημα στη σορό του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ήταν τριήμερο, γεγονός που θα παρεπέμπε σε αποχαιρετισμό με τιμές αρχηγού κράτους σε επίπεδο διαδικασίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεδομένου του γεγονότος ότι στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσουν το «παρών» αρχηγοί κρατών αποφάσισε να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της και γι’ αυτό την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει και ο Αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες είναι η άφιξη του βασιλιά της Σουηδίας, της βασίλισσας της Ολλανδίας, της βασίλισσας της Δανίας, του μεγάλου Δούκα Λουξεμβούργο και του βασιλιά της Ισπανίας.