O Χρήστος Καλογρίτσας είχε την πολιτική στήριξη της τότε Κυβέρνησης, επισήμανε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Τσαγκρής, κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας.

Πάντως, το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης της Ευθαλίας Διαμαντή, ιδιαιτέρας γραμματέως του επιχειρηματία, απασχόλησε και σήμερα τους παράγοντες της δίκης.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι και των δυο πλευρών αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης της κυρίας Διαμαντή η οποία κατέθεσε, μεταξύ των άλλων, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Η πλευρά των συνηγόρων του κ. Παππά ανέφερε ότι έχει εντολή και προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δυο συνηγόρων του κ. Καλογρίτσα αφού αναφέρθηκε στα όσα είπαν οι συνήγοροι του κ. Παππά, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του. Δήλωση που έχει ως εξής: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, αναφερόμενη στην χθεσινή κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, διευκρίνισε πως «όσα είπε η μάρτυς δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε: «Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα έκανε λόγο».

Οι εκτιμητές

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Τσαγκρής είπε ότι κλήθηκε από τον επιχειρηματία προκειμένου να «στήσει» την εφημερίδα που θα εξέδιδε (επρόκειτο ουσιαστικά για την επανεκδώσει της εφημερίδας «Πρώτη» την οποία εξέδιδε κατά το παρελθόν ο κ. Καλογρίστας) μαζί με τον τηλεοπτικό σταθμό. Πράγματι, μέσα σε 25 ημέρες είχε σχεδιάσει ο κ. Τσαγκρής την εφημερίδα και τα σχέδια του αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπός της, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

Όμως, σε σύντομο χρόνο ο κ. Καλογρίτσας κάλεσε τον κ. Τσαγκρή και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε Κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων -όπως κατονομάστηκαν- ήταν οι Παναγιώτης Παναγιώτου και Χρήστος Μαχαίρας.
Όπως, διευκρίνισε ο κ. Τσαγκρής, στην έκδοση της εφημερίδας «ο κ. Παππάς θα παρείχε πολιτική στήριξη», ενώ σε άλλο σημείο ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Παππάς είχε διαπράξει «πολιτικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής».

Ακόμη, κατέθεσε η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας, εκτιμητές θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των 5.026 στρεμμάτων (εξ΄ αυτών τα 3.500 στρέμματα ήταν δασική έκταση) στην Ιθάκη (τα λεγόμενα βοσκοτόπια) ιδιοκτησίας του κ. Καλογρίτσα. Η επίμαχη έκταση είχε προταθεί το 2016 ως εγγύηση για τη συμμετοχή της οικογένειας Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, με την κατάθεση μαρτύρων.