Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο, αντί της αρχικά προγραμματισμένης ημερομηνίας του Ιουνίου, άφησε  να εννοηθεί ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο”», είπε ο Ερντογάν, σε μία αναφορά που ερμηνεύτηκε ως υπαινιγμός για την ημερομηνία των εκλογών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

O Ερντογάν, κάνει συχνές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανατράπηκε σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960 πριν εκτελεστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος, «έδειξε» και πάλι κάλπες πριν από τον Ιούνιο, λέγοντας: «Έχουμε 5 μήνες, χωρίς διακοπή για 5 μήνες», ανέφερε.

Στην ίδια ημερομηνία αναφέρθηκε το Σάββατο και ο αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κοινό υποψήφιο, ωστόσο ο Κιλιτσντάρογλου έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να κατέβει στις εκλογές.