Ποιοι δίνουν το «παρών»

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελείται αυτήν την ώρα η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τη συμμετοχή των 12 συνοδικών αρχιερέων και παρουσία της οικογένειάς του και 187 υψηλών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους εν ενεργεία αρχηγοί κρατών.

Λίγο μετά τις 11:3ο στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος.

Λίγο νωρίτερα έφθασε ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος

Ήδη, από τις 11:20 τη Μητρόπολη βρίσκονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά.

Παρώντες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Μίλτος Χρυσομάλλης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος,  ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου.

Δείτε LIVE