Εξομολογούμαι πως προσωπικά δεν γνωρίζω τόσο καλά τα… κόλπα στις διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες, όσο τα ξέρουν και τα παίζουν στα δάκτυλα τα μικρά παιδιά! Έτσι δεν ξέρω τι σημαίνει αλλά και τη σημασία που έχουν οι followers στις αναρτήσεις στα σχόλια και ιδιαίτερα στις φωτογραφίες!
Για να μη θεωρηθώ…οπισθοδρομικός, ξεκίνησα εδώ και λίγες ημέρες ιδιαίτερα μαθήματα έχοντας δασκάλα τη μικρή μου εγγονή, την Κατερίνα! «Ρε παππού,followers είναι όλοι εκείνοι που σε ακολουθούν και διαβάζουν αυτά που γράφεις. Ή βλέπουν τις φωτογραφίες που…ανεβάζεις στις σελίδες σου και κάνουν like σε ό,τι τους αρέσει!» μου είπε η δασκάλα μου και με ρώτησε: «Το κατάλαβες ή να το ξαναπώ;».
Αφορμή για να κάνω…ιδιαίτερα μαθήματα στάθηκαν οι ειδήσεις που έρχονται από τα socialmedia, αλλά και αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα: «Δείξε μου τους ακολούθους σου, για να σου πω ποιος είσαι!» Είναι γεγονός πως το ίντερνετ, οι σελίδες, οι πλατφόρμες αποτελούν και είναι, για να μην πω όλη μας η ζωή, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας!
Βέβαια, το μεγαλύτερο παιχνίδι με τους followers παίζεται μεταξύ των διασήμων! Όσο αυτοί, οι ακόλουθοι ντε, αυξάνονται, τόσο τα χρήματα για κάθε ανάρτηση ενός διάσημου πολλαπλασιάζονται. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία είδηση που έφθασε από το εξωτερικό: «Σάρωσαν ο Ρονάλντο και ο Μέσι!» μας ενημέρωσε ο συντάκτης. Αυτό το «σάρωσαν» μου κέντρισε το ενδιαφέρον και έψαξα το θέμα.
Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος που…έσπασε το φράγμα των 500 εκατομμυρίων followers. Σήμερα ακολουθεί στο Instagram τον διάσημο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή πάνω από 520 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό σημαίνει πως ο Ρονάλντο με κάθε ανάρτησή του βάζει στην τσέπη περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ! Μπορεί λοιπόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα του, την Πορτογαλία, στον τελικό και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και να λογομάχησε με τον προπονητή του τον Σάντος γιατί τέθηκε στο περιθώριο, η φήμη του όμως συνεχίζει να εξαπλώνεται και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα! Πρόσφατα άλλωστε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. Η συνεργασία του αυτή θα του φέρει κέρδος πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Αφήστε που με την οικογένειά του έχει εγκατασταθεί σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια (99 οι όροφοι του!) της χώρας. Η σουίτα, που είναι από τις καλύτερες, έχει 17 δωμάτια, σε δύο ορόφους.
Ο Μέσι, ο οποίος έρχεται δεύτερος σε followers στο Instagram με 410 εκατομμύρια, με κάθε ανάρτησή του εισπράττει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ! Βέβαια μπορεί φέτος τα πράγματα για τον Λιονέλ Μέσι να αλλάξουν, αφού… οδήγησε τη χώρα του, την Αργεντινή, στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.
Ο Ντουέιν Ντάγκλας Τζόνσον γνωστός και ως «The Rock», ο οποίος έκανε και λαμπρή καριέρα στο καναδικό και το αμερικανικό ποδόσφαιρο, που σήμερα παλεύει ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ, βρίσκεται στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τον ακολουθούν 354 εκατομμύρια άνθρωποι. Και κάθε δημοσίευσή του τον κάνει πιο πλούσιο κατά 1.600.000 ευρώ.
Πρέπει να υπογραμμίσω πως στη δεκάδα των πιο διάσημων και ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στο Instagram βρίσκεται και ο Μαρσέλο. Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που έγραψε χρυσή ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και που σήμερα αποτελεί και είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει κοντά στα 100 εκατομμύρια followers. Με κάθε ανάρτηση ο Μαρσέλο βάζει στον λογαριασμό του 500.000 ευρώ.
Ναι, είναι πολλά τα λεφτά παιδιά!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο