«Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε το ένα χιλιοστό από την ευαισθησία που έχει για αστήρικτα δημοσιεύματα μιας εφημερίδας, που δεν έχει αποδείξει ποτέ τίποτα, και σε καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται σε μεταφερόμενα λεφτά», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου επισήμανε ότι: «Ήταν μια πολύ σωστή απόφαση. Πρέπει να αποδίδουμε σεβασμό στους νεκρούς. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράσει τα συλλυπητήριά του».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της αντιπολίτευσης, ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι στη μνήμη ενός νεκρού δεν αρμόζουν πολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε το να ανασύρουμε συζητήσεις που έχουν λήξει εδώ και δεκαετίες. Η χώρα έχει μια εδραιωμένη Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό και προσπαθούμε να την προστατεύσουμε και να την οχυρώσουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και κρινόμαστε για αυτό».

Απαντώντας στα όσα ανέφεραν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ σχολίασε: «Το δημοψήφισμα του 1974 διοργανώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρώτο πρωθυπουργό της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η βασιλεία τελείωσε τότε, με ένα συντριπτικό αποτέλεσμα. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην λέξη ”υποκρισία”. Προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το θέμα, όμως το τελευταίο ελληνικό κόμμα που επισκέφτηκε δικτάτορα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Βενεζουέλα του Μαδούρο». Επιπρόσθετα, τόνισε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε μια κυβέρνηση μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, κυβέρνησε 4,5 χρόνια με ανοιχτά φιλοβασιλικούς βουλευτές από το κόμμα του Πάνου Καμμένου και είχε υπουργούς ανοιχτά φιλοβασιλικούς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ