Ο 50χρονος ασφαλιστής, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τις τελευταίες 15 ημέρες, φέρεται να είχε δεχτεί τρεις επιθέσεις, που κατέληξαν σε ανελέητους ξυλοδαρμούς.

Ο ιατροδικαστής κ. Γεώργιος Ντηλέρνια, διαπίστωσε τραύματα με διαφορετική χρονική συχνότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επούλωση τους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτά τοποθετούνται σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες. Κάποια προκλήθηκαν πριν 15 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα σε δύο διαφορετικούς χρόνους, δηλαδή 4-5 ημέρες και 1-2 ημέρες (ίσως και ώρες) πριν το θάνατο του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στο σώμα του θανόντος, εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά που προσδιορίζονται πριν από περίπου 15 ημέρες. Αυτός φέρεται να ήταν και ο πρώτος μεγάλος ξυλοδαρμός, ενώ ένα σημάδι στο θώρακα, πριν από περίπου 4-5 ημέρες.

Στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής, αναφέρει ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό δια βρόχου». Τα κατάγματα που είχε υποστεί, προκαλούν αφόρητο πόνο σε σημείο, ο τραυματίας να μην μπορεί να κάνει εύκολα κινήσεις. Πόσο μάλλον, να ανέβει σε μια καρέκλα και να τεντώσει το σώμα του για να φτιάξει τον αυτοσχέδιο βρόχο στο μονόζυγο της πόρτας και για να κρεμαστεί, κάτι που περιπλέκει τα σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη.