Ένας 39χρονος άνδρας, υποβλήθηκε σε έλεγχο στην Κοζάνη, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μέσα στο  αυτοκίνητό του και εντοπίστηκαν δυο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 6,5 γραμμαρίων και δέκα χάπια, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 39χρονος συνελήφθη και, αφού προσήχθη στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση, παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών.

Εν τω μεταξύ, σε τυχαίο έλεγχο υποβλήθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας Έλληνας στον Βόλο, το βράδυ της Δευτέρας, αλλά συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι στην τσέπη του είχε μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 7,35 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ταυτόχρονα, στην Κατερίνη, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ενημερώθηκαν για έναν 57χρονο Έλληνα, ο οποίος διακινεί ποσότητες κάνναβης και το πρωί της Δευτέρας, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του σε κοινότητα της Πιερίας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν στο σπίτι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 565 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 57χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.