Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Thrinvest Holdings για συμμετοχή της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής η «Τράπεζα»), σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της. Η Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank πραγματοποιεί αύξηση κεφαλαίου ύψους 473,3 εκατ. ευρώ με στόχο την άμεση κάλυψη των αναγκών των εποπτικών κεφαλαίων, την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της τράπεζας μέσω της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η Ellington συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις
«Ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την ΑΜΚ της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της ράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων». αναφέρει η Ellington.

Όπως έχει γράψει το Money Review, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών Δ.Μπάκου, Γ.Καϋμενάκη και Α.Εξάρχου (οι οποίοι έχουν επενδύσει στην Παγκρήτια τράπεζα) για την Attica Bank δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Υπενθυμίζεται ότι την ύπαρξη του σχετικού ενδιαφέροντος είχαν επιβεβαιώσει πηγές του επενδυτικού σχήματος στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου αναφέροντας ότι, «είναι αληθές ότι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσαμε το θέμα της ΑΜΚ της Attica Bank, εξετάζοντας εάν άξιζε να ασχοληθούμε επενδυτικά, σε περίπτωση που κάποιος από τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας δεν συμμετείχε στην επικείμενη ΑΜΚ». Η Thrivest Holdings, είχε αποστασιοποιηθεί στη φάση εκείνη μετά «την δεσμευτική πρόθεση των βασικών μετόχων της Attica Bank να λάβουν μέρος στην ΑΜΚ». Η εκ νέου εμπλοκή της επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την αδυναμία συμφωνίας των μετόχων στο σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

ΠΗΓΗ: moneyreview.gr