Ο γνωστός ηθοποιός, Περικλής Λιανός, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κίνημα #metoo, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο ηθοποιός, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις σκηνοθετών, που έκαναν στο παρελθόν, κατάχρηση εξουσίας.

«Τώρα με το #MeToo κι όλα αυτά που έχουν γίνει, έχουμε κι εμείς ευθύνη. Πώς τα ανεχτήκαμε, πώς τους επιτρέψαμε να φέρονται έτσι; Βγήκα το 1984 από τη σχολή, τότε ακόμα και το να σε χτυπάει ο σκηνοθέτης ήταν πολύ φυσιολογικό. Είναι άρρωστο, κατάχρηση εξουσίας», ανέφερε.

Για τον Γιώργο Κιμούλη, είπε: «Ο Κιμούλης είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να χειραγωγεί τους άλλους. Εγώ δεν ήθελα ποτέ να συνεργαστώ μαζί του. Μια φορά μου το πρότειναν κι ενώ δεν είχα δουλειά, είπα όχι. Τα ξέραμε από το ’80 αυτά. Απλώς θεωρούσαμε πως έτσι γίνεται».

Ο ηθοποιός, αναφέρθηκε και στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τον οποίο όπως είπε, θεωρεί ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τις πράξεις του πολύ γρήγορα.

«Έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Σε 5 χρόνια ο Φιλιππίδης μπορεί να έχει το Παλλάς και να είναι γεμάτο. Με τον Σπύρο Μπιμπίλα ήταν πολύ φίλοι, με τον τρόπο του του έλεγε κάποια πράγματα. Μακάρι να τον άκουγε», δήλωσε.

«Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε σαν κακομαθημένα παιδιά. Αν ο άλλος σοκαριστεί, ό,τι κι αν κάνεις, πρέπει να σταματήσεις. Αν δείξεις το μόριό σου σε μια κυρία που δεν έχει παιχνιδιάρικη διάθεση, τότε δεν είναι καθόλου ωραίο. Οι άνθρωποι αυτοί ξέφυγαν και τώρα ήρθε η Νέμεσις. Όλοι αυτοί οι κύριοι δεν σεβάστηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι τίποτα δεν του φαντάζει απίθανο πλέον. «Αυτή τη στιγμή, ο Φιλιππίδης έχει καταστραφεί, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μην εκπλαγείς αν σε 5 χρόνια και λιγότερο, είναι στην Επίδαυρο. Περιμένω τα πάντα, ξεχνάμε πολύ εύκολα. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα της υπεράσπισης. Ήταν 5 αρνιά που ένα πρωί συνωμότησαν να τα σφάξουν;»,  ανέφερε.