Το αίσθημα του υψηλού καθήκοντος απέναντι στην προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη που διέπει κάθε γυναίκα και άνδρα αστυνομικό, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Προέδρος του ΔΣ της Ένωσης Δ. Πάκος.  

Στην εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Λ. Οικονόμου και ο Γ. Γ του υπουργείου Μ. Καραμαλάκης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Σκούμας, ο υπαρχηγός Γ. Γιάννινας, οι βουλευτές Κ. Κυρανάκης, Κ. Καραγκούνης, Νικήτας Κακλαμάνης, Κ. Σκανδαλίδης, Χρ. Σπίρτζης, διοικητές και υποδιοικητές Αστυνομικών Τμημάτων,  μέλη της Ένωσης και του ΔΣ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εύχομαι σε όλους τους αστυνομικούς, γυναίκες και άνδρες, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Με αφορμή όμως την κοπή της πίτας της Ένωσης θα ήθελα να επισημάνω για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο που επιτελεί το ένστολο ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας. Ένα έργο που σχετίζεται άμεσα με την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και γενικότερα με τις προοπτικές ανάπτυξης ολόκληρων περιοχών της Αττικής μας», επισήμαινε σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης, συνεχίζοντας:

«Οι αστυνομικοί μας επιφορτισμένοι με αυξημένα καθήκοντα, τα οποία γίνονται πιο πολύπλοκα στις μεγαλουπόλεις μας, καλούνται να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη πολλές φορές με σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ως Περιφέρεια Αττικής στεκόμαστε αρωγοί στον καθημερινό σας αγώνα με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείτε συνδράμαμε την προσπάθεια σας με την παροχή 150 οχημάτων και 54 μηχανών, με πόρους του ΕΣΠΑ 4,2 εκ. ευρώ, για τη διευκόλυνση του έργου σας,  ενώ σταθήκαμε στο πλευρό σας και κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, προσφέροντας στο προσωπικό της αστυνομία υγειονομικό υλικό προστασίας για την ασφάλεια τους.  Παράλληλα με συγκεκριμένες δράσεις συνεπικουρούμε καταλυτικά σε προβλήματα όπως η ενημέρωση και εποπτεία για τα κυκλοφοριακά προβλήματα και η διαχείρισή τους μέσα από το σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας. Επιπλέον, μέσα από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, συνδράμουμε στην δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού δικτύου με αυξημένα επίπεδα ασφαλείας, νέες ασφαλτοστρώσεις και σύγχρονο φωτισμό, τα οποία μπορούν και φέρνουν θετικά αποτελέσματα στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Με στενή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε από κοινού, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τον κοινό μας στόχο που είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η αναβάθμιση της οδικής ασφαλείας και η βελτίωση της αστικής κινητικότητας.»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δ. Πάκος τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική του στήριξη και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στα καθήκοντα του.