Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου στις περιοχές της Βούλας, του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής, 2 ημεδαποί, 38 και 35 ετών και ένας 40χρονος αλλοδαπός, μέλη της οργάνωσης, καθώς και 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Αναζητούνται έτεροι εμπλεκόμενοι.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Πιο αναλυτικά, ο 38χρονος ως αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την εύρεση, την αποθήκευση, τη νόθευση και περεταίρω διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών. Ο 35χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και ο 40χρονος με την εύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης, περεταίρω διακίνηση, την παραλαβή και αποθήκευση των χρηματικών κερδών.

Την Τετάρτη, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από την Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ και εντοπίστηκε ο 38χρονος στην περιοχή της Βούλας να παραδίδει έναντι χρηματικής αμοιβής νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη στον 41χρονο και συνελήφθησαν αμφότεροι, με τον 38χρονο να αντιστέκεται στη σύλληψή του.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης στις οικίες τους στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• 41,3 γραμμ. κοκαΐνης,
• 6,7 γραμμ. σκόνης,
• πλήθος νάιλον συσκευασιών,
• το χρηματικό ποσό των 13.840 ευρώ,
• αναδιπλούμενος σουγιάς,
• 4 αυτοκίνητα και
• 4 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή και άλλων ατόμων συνεχίζεται.