Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει την έμπρακτη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ως έναν από τους διαχρονικούς πυλώνες στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Δ.Σ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΒΕΠ.

Τον κο Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΒΕΠ κος Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αρχή» Ν. Παπαγεωργίου, η βουλευτής της ΝΔ Ν. Δούνια, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι ενώσεων.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς  Σεραφείμ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε τις ευχές του για μια καλή χρονιά με αναπτυξιακή δυναμική, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε άριστη συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της Αττικής, η οποία αποτυπώθηκε και με την χρηματοδότηση ύψους 8 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με δικαιούχους τα 6 επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής, για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων, από τα οποία το 1 εκ. ευρώ δόθηκε στο ΒΕΠ για την εκπαίδευση των περίπου 750 μελών του.

«Οι ευχές μας είναι δεδομένες για μια καλύτερη χρονιά για όλους. Όμως, αυτές πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις για να υπάρξει μια χρονιά ανάτασης για την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

«Η Περιφέρεια Αττικής, ως αρωγός της επιχειρηματικότητας και της εξέλιξης, ενώνει τις δυνάμεις της με τους θεσμικούς φορείς του επιχειρείν για να στηρίξουμε ενεργά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής ενώ συνεχίζοντας σημείωσε:

«Η συνεργασία μας με το ΒΕΠ είναι άριστη και αυτό αποτυπώθηκε και κατά την διάρκεια της πανδημίας με την παροχή υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια για την ατομική προστασία στα μέλη του Επιμελητηρίου και κυρίως από τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μελών του Επιμελητηρίου σας, προκειμένου να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα και να ενισχυθεί η προσαρμοστικότητα των εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

«Να είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή μίας συστηματικής προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής καθώς, όπως σημείωσε και στην νέα προγραμματική περίοδο δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην περαιτέρω χρηματοδότηση για την δημιουργία «θερμοκοιτίδων καινοτομίας», καθώς το επιχειρείν μετασχηματίζεται μέσα σε ένα νέο οικονομικό και τεχνολογικό πεδίο βιώνοντας και ανατροπές αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης.

«Ενωμένοι και με όραμα είμαι βέβαιος ότι ο νέος χρόνος θα ανοίξει και πάλι έναν νέο δρόμο δημιουργίας», ευχήθηκε ο κος Πατούλης.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΒΕΠ ευχαρίστησαν τον κο Περιφερειάρχη για την συνεργασία και την στήριξή του, επισημαίνοντας με την σειρά τους την επιτακτική ανάγκη να στηριχτεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον που με παρούσα την ενεργειακή κρίση καλούνται να ανταπεξέλθουν στις περιβαλλοντικές και ψηφιακές απαιτήσεις του νέου επιχειρηματικού μοντέλου και παράλληλα να επιβιώσουν.