«Καλοδεχούμενη, θα πέσει στο κενό» λένε στο Μαξίμου και σκέφτονται να τη μετατρέψουν σε ψήφο εμπιστοσύνης

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση μετά την έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, η οποία εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «καθοδηγητή εγκληματικού δικτύου» και σήμερα θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την Τρίτη σειρά πολύωρων συσκέψεων με συνεργάτες του και χωρίς να επιβεβαιώνει επισήμως η Κουμουνδούρου, όλα δείχνουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται τα θεσμικά όπλα που έχει στη διάθεσή του, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η χρήση της πρότασης μομφής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να προβεί σε κατάθεση πρότασης μομφής και κατηγορεί τον κ. Ράμμο, για θεσμικό και πολιτικό ατόπημα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάλει πρόταση μομφής, η κυβέρνηση να αντιπροτείνει να μετατραπεί σε πρόταση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ακόμη και σήμερα.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται», τονίζει στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας επίσης την σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με σφραγισμένους φακέλους, κατ’ ιδίαν απαντήσεις και ιδιωτικές συναντήσεις» επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25, ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει.