Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, πως οι αναφορές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι αλλοίωσης του επικείμενου εκλογικού αποτελέσματος, παραπέμπουν σε μεθόδους Τραμπ.

«Θέτετε ζήτημα εκλογικής διαδικασίας; Καθαρές κουβέντες τώρα. Είστε αλα Τραμπ; Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί στην μεταπολιτευτική ιστορία. Θέτετε ζήτημα της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας;» ανέφερε ο υπουργός για να του απαντήσει από τα βουλευτικά έδρανα ο κ. Γιάννης Ραγκούσης «το έχουμε θέσει».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ακόμη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει αφήγημα εκλογικής ήττας υπονομεύοντας την εκλογική διαδικασία.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέφερε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ: «Η προσπάθεια επι 3 χρόνια που κάνετε – εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Όλη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει».