«Τοξικός ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία να αρχίσει να μπαίνει σε αντιπαράθεση».

Για την πολιτική διάσταση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και τον ρόλο του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, την πρόταση δυσπιστίας, τις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τον «χάρτη» και τις ερχόμενες εκλογές μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Μιλάμε όλοι για κράτος δικαίου», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση πολλές φορές από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι υποκριτική. Δεν θέλω να σας αναφέρω παραδείγματα, γιατί ανήκω σε μια σχολή πολιτικής σκέψης που θεωρώ ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά», αλλά να δούμε τα γεγονότα για τις υποκλοπές. Ναι, κοιτάξτε, νομίζω ότι ήταν από τις λίγες φορές στη μεταπολίτευση που βγήκε με θάρρος ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και υπήρξαν παραιτήσεις», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο. Ακούγονται απίστευτα πράγματα και βλέπουμε αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει καμία, μα καμία ανάληψη ευθύνης. Καλό είναι, επειδή ξέρετε πάμε και στις εκλογές, πέρα από τη σύγκρουση να έχουμε και σύγκριση».

«Οι διαδικασίες που υπήρχαν για τις παρακολουθήσεις ήταν προβληματικές. Και τι κάναμε; Φέραμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις».

Συνέχισε, τονίζοντας ότι «ο κύριος Ράμμος έκανε κάτι τι οποίο βρίσκεται σε μία γκρίζα ζώνη με βάση το νομικό πλαίσιο που υπάρχει. Ενημέρωσε επιλεκτικά τους πολιτικούς αρχηγούς –  και εδώ είναι η ευθύνη του κ. Τσίπρα – γιατί μιλάμε ώστε να βρούμε μία λύση στο ζήτημα των υποκλοπών, αλλά δεν μπορεί να γίνει σουρωτήρι όλη αυτή υπόθεση και να βγαίνουν αυτά τα πράγματα στη δημοσιότητα. Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι υπήρξε μία αστοχία, υπήρξε ένα λάθος. Η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Υπήρξαν παραιτήσεις και αμέσως μετά υπήρξε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο. Επομένως, να συγκρίνουμε αυτή την πολιτική στάση με την πολιτική στάση της αντιπολίτευσης, η οποία όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ έχει φανερωθεί ότι παρακολουθούνταν υπουργοί της, δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη».

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να απαντήσει στο ποιος παρακολουθείται διότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής.

Σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά και το θέμα του «Μάξιμου Σαράφη» ο υπουργός ανέφερε: «Δύο διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται. Την ημέρα που ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής έκανε το αίτημα για την πρόταση μομφής, για την πρόταση δυσπιστίας, βρισκόμασταν υπουργοί, ο ομιλών και ο πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί στην Κρήτη και εγκαινιάζαμε την έναρξη της λειτουργίας ενός σημαντικού άξονα, το ΒΟΑΚ και στο Καστέλι. Επειδή, ξέρετε, όλοι μπορούμε να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, στο τέλος αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να κρίνουν τους πολιτικούς από το έργο που παράγουν ή δεν παράγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίθεση και ως άρνηση στα πάντα, χρησιμοποιεί έναν λόγο τοξικό, ο οποίος μας γυρίζει χρόνια πίσω, διότι καταλαβαίνει ότι η σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με τα δικά μας  είναι αμείλικτη. Επομένως δεν νομίζω ότι συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία να αρχίσει να μπαίνει σε αντιπαράθεση».

Αναφορικά με τα μεγάλα έργα, ο υπουργός υπογράμμισε: «Τα έργα αυτά δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Τα έργα αυτά δεν τα κάνει ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης. Τα έργα αυτά, ήταν έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες – και τα ιδιωτικά και τα δημόσια. Και ξέρετε, πέρα από αυτά που έπρεπε να γίνουν και γίνονται, δίνουμε φοβερή ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Μην ξεχνάμε ότι συνδέσαμε φέτος το μεγαλύτερο αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: θέσεις εργασίας που συμβάλλουν πολύ στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της εθνικής οικονομίας».

Δείτε τη συνέντευξη