«Πώς είχε τα ονόματα ο κ. Τσίπρας;»


«Έχει ήδη καταβληθεί το 96% του φοιτητικού επιδόματος» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «το υπουργείο Παιδείας είχε πληρώσει τα σχετικά ποσά προς τα πανεπιστήμια. Κάναμε έναν έλεγχο να δούμε που βρίσκονται οι επιμέρους πληρωμές».

Αναφερόμενη στο ζήτημα των υποκλοπών, η κ. Κεραμέως κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ένδεια επιχειρημάτων. «Επειδή υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων, αυτό το τριήμερο που μεσολάβησε έδωσε μίας πρώτης τάξης ευκαιρία. Η αντιπολίτευση δεν έχει να αντιτάξει κάτι και για το μέλλον όπως π.χ.  τι θα κάνει αν θα κερδίσει τις εκλογές. Λασπολογεί συστηματικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ο Πρωθυπουργός έκανε αυτό το πράγμα για το οποίο κατηγορείται. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει επιχειρήματα, λασπολογεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται ότι έχει ονόματα που δεν τα έχει ο πρωθυπουργός. Χθες αποκαλύφθηκε στη Βουλή ότι η επιστολή του κ. Ράμμου δεν είχε ονόματα. Ο κ. Τσίπρας είχε τα ονόματα… Πώς τα είχε ο κ. Τσίπρας; Κάτι που δεν έχει ο πρωθυπουργός της χώρας;»

Για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «έχουμε διπλασιάσει τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Έχουμε θεσμοθετήσει τον σύμβουλο σχολικής ζωής.Στόχος είναι τα παιδιά να μοιραστούν κάτι που τους απασχολεί, είτε αφορά τα ίδια είτε κάποιον συμμαθητή τους. Φέρνουμε ένα νέο νομοσχέδιο που βάζει και άλλες ρυθμίσεις και άλλα μέτρα όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα προβλέπει τη δυνατότητα ακόμα και για ανώνυμες καταγγελίες από μαθητές. Γιατί υπάρχουν μαθητές που φοβούνται να μιλήσουν».

Δείτε τη συνέντευξη