Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, αφορμή για την απεργία πείνας είναι η απόρριψη της προσφυγής της για αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορούμενη μητέρα είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών όμως, απέρριψε το αίτημα κατά πλειοψηφία κρίνοντας πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία σε βάρος της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αφεθεί ελεύθερη.

«Κατά πλειοψηφία απερρίφθη η προσφυγή της. Υπήρχε μια δικαστής εξαιρετική, η οποία πραγματικά σε 40 σελίδες προσέφερε στο συγκεκριμένο βούλευμα για ποιους λόγους πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα. Οι άλλοι δύο δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και δυστυχώς θα παραμείνει στην φυλακή. Εμείς βέβαια, με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης. Νομίζω ότι το θέμα με την μητέρα δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να σταθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο», είπε.

Σύμφωνα με τον κο Λύτρα, η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση και τα παιδιά τούς λείπει η μητέρα τους. «Τα ίδια τα παιδιά, λένε, και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο, κατ’ επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν τη 12χρονη α λα καρτ, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις  δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση της μητέρας, είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.

Πηγή: iefimerida.gr