Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ οι οποίες απέχουν σχεδόν δύο χρόνια.

Επισκέφτηκε το Νιου Χαμσάιρ και τη Νότια Καρολίνα, δύο πολιτείες που ψηφίζουν νωρίς για το χρίσμα των κομμάτων.

Απευθυνόμενος στο κοινό του, είπε ότι «το 2024 είναι μια ευκαιρία να σώσουμε τη χώρα» και ότι «χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που θα το κάνει από την πρώτη ημέρα», υπονοώντας τον εαυτό του.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον εαυτό του «μαχητή που μπορεί να υψώσει ανάστημα στην Αριστερά»
«Θέλουμε έναν μαχητή που μπορεί να υψώσει ανάστημα στην Αριστερά, στο έλος, στα ΜΜΕ και το βαθύ κράτος», είπε ο Τραμπ.

Το «έλος της Ουάσινγκτον» ήταν μια από τις αγαπημένες του φράσεις στις εκλογές του 2016 για τους γραφειοκράτες και τα συμφέροντα.

Άφησε αιχμές κατά των «Ρεπουμπλικανών μόνο στο όνομα» (RINOs), όπως και κατά αυτών που τάσσονται υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της Κίνας. «Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Αμερικής», είπε.

Είπε στο κοινό ότι «χρειάζεστε έναν πρόεδρο που θα τα βάλει με όλο το σύστημα» και υποσχέθηκε ότι «μαζί σας θα ολοκληρώσουμε τη μισοτελειωμένη δουλειά να κάνουμε την Αμερική Ξανά Μγάλη».

Για τα μεγάλα ζητήματα που θα τον απασχολήσουν, είπε πως είναι «οι αριστεροί ρατσιστές που θέλουν να κατηχήσουν τη νεολαία». «Κάτω τα μαρξιστικά χέρια από τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στα ζητήματα του φύλου λέγοντας. «Ο Θεός έφτιαξε δύο φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες». Υποσχέθηκε ότι δεν θα συμμετέχουν άνδρες μαζί με τις γυναίκες.

Πηγή: iefimerida.gr