Τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας από τον τραπεζικό τους λογαριασμό για τις ηλεκτρονικές αγορές τους, με δυνατότητα σάρωσης ενός QR Code, έχουν πλέον οι καταναλωτές μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας IRIS Payments, που διαθέτει η ΔΙΑΣ ΑΕ, σε συνεργασία με τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό κατάστημα, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω mobile banking. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέσω της νέας λειτουργικότητας σάρωσης QR Code της υπηρεσίας IRIS Payments, η συναλλαγή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του εμπόρου, ενώ από την πλευρά του ο πελάτης έχει τον απόλυτο έλεγχο της πληρωμής στο mobile banking της τράπεζας του, όπου και γίνεται η χρέωση του λογαριασμού του. Οι εισπράξεις καταλήγουν ως πίστωση στον ΙΒΑΝ που τηρεί ο έμπορος στη συνεργαζόμενη τράπεζα, και η ενημέρωση για την είσπραξη γίνεται άμεσα.

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ο καταναλωτής στη σελίδα πληρωμής του e-shop στο laptop/desktop του, επιλέγει IRIS Payments και τότε εμφανίζονται δύο δυνατότητες πληρωμής:

α) πληρωμή μέσω e-banking της τράπεζάς του

β) πληρωμή μέσω mobile banking app με σάρωση QR Code

Εφόσον επιλέξει την πληρωμή με QR Code:

*Σαρώνει το QR Code που προβάλλεται στο e-shop με το mobile banking app του.

*Επιλέγει τον λογαριασμό που επιθυμεί να χρεωθεί για την αγορά. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει το ποσό, καθώς αυτό εισάγεται αυτόματα.

*Εγκρίνει τη συναλλαγή και ενημερώνεται άμεσα για την αγορά στη σελίδα του e-shop στο laptop/desktop του.

H διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΑΕ Σταυρούλα Καμπουρίδου, δήλωσε σχετικά: «Δεδομένου ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί βασικό εργαλείο της καθημερινότητας μας, δημιουργήσαμε για τους καταναλωτές, με την προσθήκη της λειτουργικότητας σάρωσης QR Code στο IRIS Payments, μια εξαιρετικά φιλική εμπειρία πληρωμής, η οποία ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς να σηκωθεί ο καταναλωτής από την θέση του. Σημαντικά οφέλη αποκομίζουν και οι συνεργαζόμενοι έμποροι, οι οποίοι ενημερώνονται άμεσα (24x7x365) για τις εισπράξεις τους. Η διατραπεζική υπηρεσία IRIS Payments, εξελίσσεται διαρκώς με στόχο μια εμπειρία πληρωμών ακόμη πιο άμεση, ασφαλή και διαισθητική για το χρήστη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ