Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο  οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται». Όπως είπε ακόμα «Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος» και συνέχισε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις».

Ο κ. Γεραπετρίτης εκτίμησε ότι στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα επιλέξει εκ νέου τη Νέα Δημοκτρατία. Αυτή είναι η στατηγική μας επιδίωξη είπε και πρόσθεσε ότι η  απλή αναλογίκη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια βόμβα για τη σταθερότητα στη χώρα. «Η πρώτη Κυριακή θα αναδείξει τον επόμενο ηγέτη και η δευτερη θα καθορίσει τους πολιτικούς σχηματισμούς» ανέφερε επίσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δευτερες εκλογές.

Ο κ. Γεραπετρίτης που απέφυγε να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων απάντησε και στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περι εκβιασμών στο ΠΑΣΟΚ από το υλικό των παρακολουθήσεων.

«Πρόκειται για ευφυολόγημα… Ο Ελληνικός λαός μας τάζει σε όλες τις θέσεις» είπε ο υπουργός Επικρατείας.