Αβάσταχτος είναι ο πόνος για την οικογένεια του 29χρονου Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα (30/1) μετά την πτώση του μαχητικού Phantom F4, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, σε δηλώσεις του από το απόγευμα της Δευτέρας, δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη της οικογένειας, τονίζοντας ότι αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία. «Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ραγίζει καρδιές, μιλώντας για τις τελευταίες ώρες που πέρασε με τον γιο του το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι «είναι η καλύτερη ανάμνηση» που έχει από εκείνον.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθήσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, συζητούσαμε για ώρες. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη ανάμνηση, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ» είπε συγκινημένος στον Alpha.

«Τελειωτικό χτύπημα, δεν μπορούμε να το αντέξουμε»

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Mega ο Κώστας Τουρούτσικας υπογράμμισε ότι «Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα», συμπληρώνοντας πως «δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος».

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε» πρόσθεσε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, τονίζοντας: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε τε χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

«Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»

Παράλληλα, ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μίλησε για το ήθος και την αγάπη του 29χρονου για την πατρίδα και τη δουλειά του.

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα – είχα να τον δω πέντε μήνες – μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος μιλώντας στο Action24 ο Κώστας Τουρούτσικας.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος».

Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρει και εκείνος και η σύζυγός του, αλλά και τα δυο αδέρφια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.

«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε.

«Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ περιέγραψε πως ο γιος του τους χαιρέτισε βιαστικά την Κυριακή για να πάει στη μονάδα του.

«Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος…» είπε ο πατέρας του.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Σημειώνεται ότι, την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους. Εναέρια και πλωτά μέσα χτενίζουν την περιοχή, χωρίς προς ώρας, κάποια θετική ένδειξη, λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έχει κηρυχθεί από χθες τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.