Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτηση κύρωσης πρωτοκόλλου με τον Ισημερινό, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδώρα Τζάκρη έθεσε το ζήτημα λέγοντας πως το κόμμα της δεν θέλει να επικυρώσει τη συνταγματική εκτροπή. «Σας παραξένεψε η στάση μας. Θα προτιμούσαμε να έχουν αποχωρήσει ο κ. Χατζηδάκης και η διμοιρία των υπουργών, φίλων και στενών συγγενών που παρακολουθούνται αλλά που τέτοια τύχη αυτοί προτίμησαν το φίλοι φίλοι καριοφίλι», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ.

«Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο καταλυτική η νίκη του πρωθυπουργού και της ΝΔ τη προηγούμενη Παρασκευή μέχρι που είδα Τσίπρα να κάνει 3 ώρες συνέντευξη Τύπου για να μας πει ότι δεν θα ψηφίζει ακυρώνοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτιώτης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Γιάννη Βρούτση, να χαρακτηρίζει την απόφαση της Κουμουνδούρου κοινοβουλευτική εκτροπή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΛΥ, Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και αναρωτήθηκε μάλιστα αν οι βουλευτές του θα πληρώνονται κανονικά παρότι δεν θα ψηφίζουν.

«Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει δεν ψηφίζω αλλά συμμετέχω στη συζήτηση», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: « και αν σας κάνουν πλάκα και κάνουν εκλογές τον Ιούνιο τι θα κάνετε; τι πρακτικές είναι αυτές; Καινούργια ήθη μάλλον απόδειξη αμηχανίας».

Απαντώντας ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, εκτίμησε πως με τη στάση του το κόμμα του προστατεύει και δεν υπονομεύει τη δημοκρατία.

Πηγή: iefimerida.gr