Ο παππούς του 2,5 ετών αγοριού από τα Χανιά, που το πρωί της Δευτέρας κατάπιε καθαριστικό σε σκόνη, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ανέφερε: «Καλά είναι, πολύ καλά. Πέρασε τον κίνδυνο».

«Φοβήθηκαν μην πείραξε (σ.σ. η σκόνη) τον οισοφάγο και χάσει τη φωνή. Σώθηκε το παιδί παρά τρίχα», τόνισε ο παππούς του παιδιού στο Mega.

«Αυτό το tuboflo το είχε η κόρη μου που καθάριζε τον νεροχύτη. Το αφήνει εκεί πάνω στο ψυγείο για να πάρει ένα πανί. Δεν το πρόσεχε. Κι ο μικρός πήγε από πίσω. Σε δευτερόλεπτα. Πήρε την καρέκλα και άπλωσε το χέρι σε αυτήν τη σακούλα και το έριξε κάτω στα πλακάκια. Δευτερόλεπτα δηλαδή και μετά αυτός έβαλε τη γλώσσα. Νόμιζε ότι είναι ζάχαρη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν το κατάπιε κάτω. Το έβγαλε αμέσως. Έκανε αμέσως εμετό και δεν έμεινε στο στομάχι», εξήγησε ο παππούς του παιδιού, επισημαίνοντας, πως το 2,5 ετών αγοράκι ξέσπασε σε κλάματα όταν η μητέρα είδε την πεσμένη σακούλα στο πάτωμα και έντρομη αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια διασωληνώθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο. Μετά το πήγαμε στα Χανιά. Μετά μας είπαν να το πάμε στο πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο. Έβαλαν τον σωλήνα με την κάμερα να δουν αν έχει πειράξει το στομάχι, το λαρύγγι. Αλλά ευτυχώς δεν έχει πειράξει».

Μετά τη νοσηλεία στη ΜΕΘ το παιδάκι ξέφυγε τον κίνδυνο και πλέον νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο 24ωρο να λάβει και εξιτήριο από το νοσοκομείο.