Οι αντιδράσεις στα πολιτικά «πηγαδάκια»

Tην άποψη ότι δεν υπήρχε λόγος να αποχωρήσει από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ο Γρηγόρης Δημητριάδης εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ από την πρώτη μέρα, από το καλοκαίρι, όταν έσκασε αυτή η ιστορία, ήταν «αν νομίμως παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης, γιατί το συζητάμε;». Ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα κι αποφάσισε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να το κάνει πολύ πιο αυστηρό για τα πολιτικά πρόσωπα. Πίστευε ότι οι συνεργάτες του έπρεπε να τον είχαν προστατέψει. Γι’ αυτό και τους ξήλωσε», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αν ρωτάτε τη δικιά μου γνώμη, δεν έπρεπε. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα. Το ποιους θα έχει συνεργάτες ο πρωθυπουργός είναι δική του επιλογή. Δεν υπάρχει ζήτημα με την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη. Κανένα. Η ΕΥΠ το αποφάσισε, ο εισαγγελέας έδωσε άδεια, τελεία».

Η άποψη Γεωργιάδη συζητείται ήδη στα πολιτικά πηγαδάκια και δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που ενεστερνίζονται την άποψη του και θεωρούν μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση ενόψει εκλογών την απουσία Δημητριάδη.

Φίλοι και εχθροί του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού του αναγνωρίζουν εργτικότητα, αποτελεσματικότητα και καθαρό μυαλό στα δύσκολα που σήμερα δεν είναι σε αφθονία στο Μέγαρο Μαξίμου.