«Αν πει όχι, θα πάμε και σε τρίτες εκλογές»

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε περίπτωση που υπάρξουν εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία θα στραφεί στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Attica TV,  αφού είπε πως στόχος είναι η αυτοδυναμία, εξήγησε ότι «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

Όπως δήλωσε «οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος. Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα. Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;».

«Η πρώτη κάλπη έχει αλλοιωμένο εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι φρικώδες εκλογικό σύστημα. Η απλή αναλογική είναι καταστροφικό εκλογικό σύστημα. Αν δεν μπορούσαμε να την εξουδετερώσουμε θα οδηγούσε τη χώρα σε πολυετή ακυβερνησία την Ελλάδα και σε τεράστια οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

«Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Άρα, το μόνο κόμμα που αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;» σημείωσε.