Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, έκρινε κατά πλειοψηφία, ένοχο (4-3) για γενετήσιες πράξεις, με ανήλικη στον Ωρωπό (κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013), τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλο.

Στον 70χρονου μουσικό, ο οποίος κατά την απολογία του στο δικαστήριο είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδίδεται, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ενώ του αναγνωρίστηκαν και δυο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης (σ.σ. να σημειωθεί ότι η σχετική καταγγελία σε βάρος του είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013). Επί της απόφασης για ενοχή, τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας, στην πρότασή του προς το δικαστήριο, είχε ζητήσει να μη χορηγηθεί κανένα από τα τρία ελαφρυντικά που ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει.

Επισημαίνεται, ότι για την ίδια υπόθεση, σε πρώτο βαθμό, ο 70χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών με το δικαστήριο όμως να του χορηγεί τότε αναστολή μέχρι την έφεση.

Στην απολογία του στην προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίξει πως η καταγγελία του παιδιού σε βάρος του δεν έχει βάση και πως το κοριτσάκι κατέθεσε όσα «ήθελε να ακούσει η μητέρα του».

Πιο αναλυτικά, όπως είχε αναφέρει, μπήκε στο στόχαστρο των γονιών του παιδιού επειδή ο πατέρας της μικρής του είχε ζητήσει να ψευδομαρτυρήσει σε αντιδικία που είχε, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

«Νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο κρατουμένων και σύντομα θα κάνω επέμβαση για το προστάτη», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του στη δίκη για να προσθέσει: «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πώς έφτασα σε αυτό το σημείο… Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος;»

Ο μουσικός, αυτό το διάστημα δικάζεται από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και για τέσσερις νέες καταγγελίες ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα μετά την απολογία του για αυτή τη δικογραφία, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.