Γιατί ζητά εκλογές… λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες

Όσο αψυχολόγητες και αν δείχνουν οι προεκλογικές κινήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο πιο ξεκάθαρος είναι ο στόχος του.

Γνωρίζοντας πλέον ότι η πιθανότητα νίκης, όπως και η δημιουργία «προοδευτικής κυβέρνησης», είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ακολουθήσει το αρχαίο ρητό: «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων αλλοφύλων» (μτφρ. «ας πεθάνω κι εγώ μαζί με τους αλλόφυλους»), αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα της χώρας…

Καλό είναι όμως να εξηγήσουμε, ώστε να μην υπάρχουν «σκιές»:

Ο κύριος Τσίπρας, από την ημέρα που έχασε τις εκλογές το 2019, ξεκίνησε την αντιπολιτευτική του θητεία με «σημαία» το «όχι σε όλα» και αγαπημένα… υλικά τη λάσπη στον ανεμιστήρα, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες. Αφού,λοιπόν, αντιλήφθηκε ότι η όποια ελπίδα για μια «δεύτερη φορά Αριστερά»ανήκει πλέον στη σφαίρα της φαντασίας,κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Σε ρόλο «Λουδοβίκου», αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις ψύχραιμες φωνές (εντός και εκτός Κουμουνδούρου), αποφάσισε μονοθεματικά να ασχοληθεί με τις υποκλοπές και να κάνει σκοπό ζωής, όχι να κερδίσει τις εκλογές αλλά να δημιουργήσει χάος, «διαλύοντας» όλους τους υπόλοιπους, με πρώτη και καλύτερη τη χώρα. Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αρχηγό συμμορίας», εκθέτει την Ελλάδα στο εξωτερικό, παίζει παιχνίδια επιζήμια για τη χώρα (βλ. ελληνοτουρκικά), κουνάει χαρτιά και ισχυρίζεται ότι έχει ονόματα τα οποία κανείς δεν του έχει δώσει, υπονοεί (μέσω της εκπροσώπου του κόμματός του) ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που συνεργαστεί με τη ΝΔ θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, κάνει πρόταση δυσπιστίας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα περάσει, σπέρνει τον τρόμο (εντός και εκτός) και ζητάει εκλογές μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές, εκβιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς με αποχή από την ψήφιση του όποιου νομοσχεδίου, εκτός από αυτό για την περίπτωση Κασιδιάρη, που και εκεί ακόμα έχει αστερίσκους, απλά και μόνο για να καθυστερήσει μια διαδικασία.

Όλα αυτά συνιστούν μια πολιτική «αυτοκτονία». Και αυτό θα μπορούσε να είναι παγερά αδιάφορο αν δεν αφορούσε έντεκα εκατομμύρια πολίτες, που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο το οποίο τους στέρησε και ο κ. Τσίπρας με την εκλογή του το 2015!

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει και μεθοδεύει πέφτοντας «να πάρει και άλλους στον λαιμό του»!

Και αυτό, πέρα από εθνικά επικίνδυνο, είναι και ανήθικο…

 

Ιονιστής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο