Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1981, 42 χρόνια πριν, όταν η νίκη του Ολυμπιακού, με 6-0, απέναντι στην ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη, από θρίαμβος, μετατράπηκε σε τραγωδία.

Στα σκαλιά της Θύρας 7, χάνουν τη ζωή της 21 άνθρωποι, που είχαν πάει στο  γήπεδο για να δουν τον μεγάλο αγώνα.

Στο μνημείο έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού, τελέστηκε σήμερα, το ετήσιο μνημόσυνο για τα παιδιά που χάθηκαν εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι κ.κ Καραπαπάς, Κουντούρης, εκεί ήταν ο δήμαρχος Πειραιά και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης, η Λόλα Νταϊφά, η Ελευθερία Τουμανίδου (μητέρα θύματος της τραγωδίας) και πλήθος κόσμου.
Μετά το μνημόσυνο κατατέθηκαν στεφάνια στην πλατεία θυμάτων της Θύρας 7 με τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει “Αθάνατοι”.
Τη μνήμη των 21 νεκρών τίμησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσωπικά και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα το περασμένο Σάββατο όταν και βρέθηκαν στο μνημείο των θυμάτων έξω από το «Γ.Καραϊσκάκης» και άφησαν από ένα λουλούδι.

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της τελετής, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 και ο Δήμος Πειραιά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός τέλεσαν το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων.

Εικοσιένα άτομα, μεταξύ των οποίων νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μας, στο Καραϊσκάκη, χωρίς σοβαρό λόγο, με ευθύνη κάποιων που δεν αποδόθηκε ποτέ. Δεν μάθαμε ποτέ ποιος έφταιγε γι’ αυτή την τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Για την οικογένεια του Ολυμπιακού και για τον Πειραιά, η 8η Φεβρουαρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους νεκρούς μας. Είναι αθάνατοι στις καρδιές μας και έτσι θα παραμείνουν για πάντα».

5800747
5800737
5800664