Πλοίο με υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, προγραμματίζεται να αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, με φορτηγά και κοντέινερ θα μεταφερθούν τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν συλλεγεί εδώ και μέρες από δήμους και περιφέρειες.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψη για την αποστολή κι άλλης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα προς την Τουρκία με οχηματαγωγό πλοίο.

Το πλοίο αναμένεται να κατευθυνθεί προς την Αντιόχεια, ενώ ενδεχομένως να αναχωρήσει και την Κυριακή.

Όσον αφορά στη βοήθεια προς τη Συρία, προγραμματίζεται από τους αρμόδιους πού θα συγκεντρωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία παρέχουν σε σημαντικό βαθμό Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία.

Την ίδια στιγμή, δραματικές καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί στις πόλεις της νότιας Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας, καθώς επιτήδειοι, προσπαθώντας να ωφεληθούν πάνω από τα χαλάσματα και τον πόνο των πολιτών, προβαίνουν σε πλιάτσικα.

Ειδικότερα, διάφοροι ασυνείδητοι έχουν βρει την ευκαιρία να κλέψουν πράγματα από τα ερείπια, δρώντας δίπλα σε σορούς και εγκλωβισμένους. Αρκετοί εξ αυτών των πλιατσικολόγων, ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις σε βάρος τους ήταν βίαιες και ακαριαίες.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν, διακρίνονται εξαγριωμένοι πολίτες να έχουν πιάσει πλιατσικολόγους και να τους «σαπίζουν» στο ξύλο στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να επέμβουν και οι δυνάμεις της τάξης για να γλιτώσουν οι κλέφτες από τα χειρότερα.