Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε: «Με συνεχείς προσπάθειες, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, η χώρα επέδειξε μια ανθεκτικότητα που πολλοί δεν περίμεναν. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται για όσο διαρκούν οι κρίσεις, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου».

Επιπλέον, υπογράμμισε, την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η πολιτική της ενδυνάμωσης της χώρας σε όλα τα επίπεδα, μια προοπτική η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να κοιτάζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον.

Για τους δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει στους πολίτες εργαλεία «για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το ιδιωτικό χρέος, να το μειώσουν, να το ρυθμίσουν και βεβαίως να μη βρεθούν αντιμέτωποι με το έσχατο σημείο που είναι οι πλειστηριασμοί. Κυρίως για τους πιο ευάλωτους και κυρίως για την πρώτη κατοικία».

Για τους συνταξιούχους, τόνισε, πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για εκείνους που δεν κατάφεραν να δουν ενίσχυση στο εισόδημά τους, μιλώντας για «βαριά κληρονομιά του νόμου Κατρούγκαλου». Αναφέρθηκε επίσης στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», επισημαίνοντας ότι αν και επιχειρήθηκε από πολλούς να απαξιωθεί, έχει δημιουργήσει μια πραγματικότητα. «Εδώ και 15 εβδομάδες υπάρχει μία ομάδα καταναλωτικών αγαθών, κατά τεκμήριο των απολύτως απαραίτητων για κάθε νοικοκυριό, που οι τιμές τους είναι σταθερές ανεξαρτήτως των αυξομειώσεων που γίνονται τριγύρω. Κάποια πέφτουν, κάποια λίγα ανεβαίνουν και η πλειονότητα είναι σε σταθερές τιμές. Αυτό, δηλαδή, που είπαμε από την αρχή».

Για την ελληνική βοήθεια για τον σεισμό στην Τουρκία, ανέφερε: «Η κουλτούρα μας, η παράδοσή μας, ο ανθρωπισμός μας δεν θα μας επέτρεπε οτιδήποτε άλλο, παρά να σταθούμε στο πλευρό τους πρώτοι, γρήγορα, ως γείτονες και ως χώρα που ξέρουμε να επιδεικνύουμε αυτού του είδους τα αισθήματα αλληλεγγύης. Ο ελληνικός με τον τουρκικό λαό δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Το έχουμε πει πολλές φορές και όλη αυτή η ρητορική της τουρκικής ηγεσίας το προηγούμενο διάστημα ήταν απολύτως αδιέξοδη. Τίποτα δεν πρόσθεσε στην Τουρκία. Άλλωστε η χώρα μας έχει ενδυναμώσει πολύ σε όλα τα επίπεδα. Ούτε εκφοβίζεται, ούτε πανικοβάλλεται, ούτε απειλείται. Τώρα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε τους Τούρκους να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την τραγωδία και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Για την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τους καλλιτέχνες, ανέφερε, πως η κυβέρνηση δεν την επιδιώκει αλλά καλό είναι «να μιλάμε με συγκεκριμένα γεγονότα και όχι γενικά και αόριστα», επαναλαμβάνοντας πως «δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Είχε βγει το Προεδρικό Διάταγμα και μετά την έκδοσή του το Εθνικό Θέατρο βγάζει μια προκήρυξη για να προσλάβει ηθοποιούς, καλλιτέχνες για μια συγκεκριμένη παράσταση. Η επιλογή που θα έκανε είναι μια επιλογή που βασίζεται σε κριτήρια απολύτως δικά του. Δεν έχει σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα».