Το σημερινό δημοσίευμα για δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, των 250 νέων Συνοροφυλάκων, προκειμένου να μοριοδοτηθουν και να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

“Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες”.

Βάσει του Evros-news.gr, έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους Συνοροφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα 5 μόρια που προβλέπεται από τον κανονισμό και ακολούθως να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι κάποιοι νεαροί Συνοροφύλακες εμφανίζουν Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και με ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, αλλά υπάρχουν και Σύμφωνα Συμβίωσης και μεταξύ ανδρών.